La irrupció de les aplicacions que aprofiten els avantatges dels beacons està arribant amb força al món de la cultura.

Els museus han estat els pioners i veiem que a poc a poc cada vegada són més els que amplien les funcionalitats de les seves apps amb la possibilitat de conjugar missatges personalitzats, geolocalització, contingut multimèdia, etc …

Les biblioteques ja han començat a seguir l’estela.

Un exemple d’això és el de la biblioteca de Fayetteville, a Nova York, on acaben de començar amb un pilot on experimenten amb Beacons per notificar esdeveniments, notícies, cursos, presentacions, o assenyalar àrees específiques en les instal·lacions de la biblioteca, etc.

beacons en bibliotecas

Així, totes les activitats o la informació per seccions poden ser transmeses als usuaris a través del seu Smartphone i, al seu torn, aquests compartir-la amb altres coneguts.

Quines serien les possibilitats, les aplicacions dels beacons en aquest àmbit?

Els usos d’aquesta tecnologia en l’entorn d’una biblioteca serien, sens dubte, múltiples: per exemple, un beacon podria enviar notificacions amb els pròxims esdeveniments programats per a nens quan un pare entrés en l’ala infantil de la biblioteca. O també podríem rebre informació sobre cursos d’informàtica quan estiguéssim a la zona de la biblioteca vinculada a aquesta temàtica.

Però no tot són l’enviament de notificacions. Si es distribueixen adequadament pel local, aquests dispositius podrien generar mapes anonimitzades dels trajectes a peu dels usuaris, per conèixer com tendeixen a moure per la biblioteca, i en quines zones prefereixen quedar-se.

En el cas de la biblioteca de Nova York dalt esmentada, han començat amb cinc Beacons, quatre dels quals seran utilitzades per difondre les notificacions d’esdeveniments i altres notícies dirigides a localitzacions específiques de la biblioteca. El cinquè dispositiu s’usarà per enviar notificacions a persones alienes a la biblioteca. Tota aquesta informació pot ser reenviada, o guardada pels usuaris en el seu terminal.

La raó per la qual la biblioteca va prendre la decisió de provar aquesta tecnologia perquè els seus responsables percebien que, tot i programar sovint esdeveniments i cursos de gran qualitat que es difonien a través de mitjans socials, premsa i butlletins, el feedback dels usuaris indicava que molts no s’assabentaven a temps d’aquestes novetats.

 

Fuente: Library Journal